medyauzmani.com
%9 Partner firma tarafından yapılan fatura işlemleri firma duyurusunun transfer fiyatlandırması bölümünde yer alacak mı? – Özgün Fikirler

%9 Partner firma tarafından yapılan fatura işlemleri firma duyurusunun transfer fiyatlandırması bölümünde yer alacak mı?


%9 ortağımız olan firmadan yapılan fatura işlemleri firma duyurusunun transfer fiyatlandırması bölümünde yer alacak mı? %10’dan az olduğu için beyan edilmeyeceği bilgimiz ilgili firma tarafından reddedilmektedir.

İlişkili kişi, işletmelerin yönetim, kontrol veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ait olduğu veya bunların etkisi altında bulunduğu gerçek kişi veya kuruluşları, ifade eder. Ortakların eşleri, çocukları, alt çocukları veya eşleri, reşit olmayan üçüncü derece akrabaları ve kayınpederleri de ilişkili kişiler olarak kabul edilir. Gelirin elde edildiği ülkenin vergi sisteminin, Türkiye’nin belirlediği vergi kapasitesi ile aynı seviyede vergi imkânı sağlayıp sağlamadığı dikkate alınarak, Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen ülke veya bölgelerdeki kişilerle yapılan tüm işlemler. Vergi sistemi ve bilgi alışverişi, onunla ilişkili kişilerle gerçekleşmiş sayılır. Örtülü kâr dağıtımının kapsamına girebilmek için, ilişkinin doğrudan veya dolaylı olarak ortaklık kanalları aracılığıyla kurulması durumunda, en az %10 oranında ortaklık, oy veya kâr payı hakkının bulunması gerekir. En az %10’unun ortaklık ilişkisi olmaksızın doğrudan veya dolaylı olarak oy kullanma veya kar dağıtma hakkına sahip olduğu durumlarda taraflar ilişkili kişi sayılır. Bu oranlar ilişkili kişiler açısından toplu olarak ele alınmıştır.

Katılım oranı %10’un altında olduğu için açıklanmadı.


Bağlantılı kişiler kimlerdir?

Örtülü Kâr Payı Hükümleri kapsamında ilişkili kişi sayılan kişiler aşağıdaki transfer fiyatlandırmasına göre belirlenir.

Kuruluşların veya ortaklarının ilişkili olduğu gerçek kişi veya kuruluşlar ile bunların yönetim, kontrol veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ait oldukları veya bunların etkisi altında bulundukları gerçek kişi veya kuruluşları ifade eder. Ortakların eşleri, çocukları, alt çocukları veya eşleri, reşit olmayan üçüncü derece akrabaları ve kayınpederleri de ilişkili kişiler olarak kabul edilir. Gelirin elde edildiği ülkenin vergi sisteminin, Türk vergi sisteminin belirlediği düzeyde vergi kapasitesi ile vergilendirme imkanı sağlayıp sağlamadığı dikkate alınarak, Cumhurbaşkanı tarafından beyan edilen ülke veya bölgelerdeki kişilerle yapılan tüm işlemler, ve bilgi alışverişi dikkate alınarak, ilgili kişilerle yapıldığı kabul edilecektir. Örtülü kâr dağıtımının kapsamına girebilmek için, ilişkinin doğrudan veya dolaylı olarak ortaklık kanalları aracılığıyla kurulması durumunda, ortaklık, oy veya en az %10 oranında kâr payı hakkının bulunması gerekir. En az %10’unun ortaklık ilişkisi olmaksızın doğrudan veya dolaylı olarak oy kullanma veya kar dağıtma hakkına sahip olduğu durumlarda taraflar ilişkili kişi sayılır. Bu oranlar ilişkili kişiler açısından toplu olarak ele alınmıştır.


Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Temettü Yönetmeliği kapsamına giren mükellefler kimlerdir?

Türkiye’deki mükelleflerin tam ve sınırlı tüm gerçek kişi ve kuruluşları, transfer fiyatlandırması uygulaması, mal veya hizmetlere ilişkin transfer fiyatlandırması kılığındaki kar dağıtımı ve bu gerçek kişi ve kuruluşların bağlantılı olarak ilişkili taraflarla yaptıkları alım veya satım işlemleri kapsamına girer. Yerel hizmetleri ile. ve açık hava etkinlikleri. Çerçeve değerlendirilecektir.

Kurumlar Vergisi Kanunu’na göre, şirketlerin, feragat etmeme ilkesine aykırı olarak, ilişkili taraflardan mal veya hizmet alıp, belirlenen fiyat veya bedel üzerinden satması halinde, kârın tamamı veya tamamı transfer fiyatlandırması yoluyla zımni olarak dağıtılmış kabul edilecektir. kısmen.

“İşletme” terimi, kapitalist şirketleri, kooperatifleri, kamu iktisadi teşebbüslerini, dernek veya vakıfları, iktisadi şirketleri ve iş ortaklıklarını kapsar.

Gelir vergisi kanununa göre, girişimcinin ilişkili taraflarla mal veya hizmeti, vazgeçmeme ilkesine aykırı olarak belirlenen fiyat veya fiyatlardan alması veya satması durumunda, emsal fiyat veya fiyatlar ile ilgili tarafça uygulanan fiyat veya fiyat arasındaki fark, girişimci işletmeden çekilmiş sayılır.

Gelir Vergisi Kanunu’nun uygulamasında “girişimci” terimi, ticari ve zirai kazançları bakımından gelir vergisine tabi gerçek kişileri, adi ortaklıkların ortaklarını, grup şirketlerinin ortaklarını, adi ve komandit şirketlerin komandit ortaklıklarını kapsamaktadır.


Transfer fiyatlandırması nedir?
Transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımına ilişkin genelge / 3
Transfer fiyatlandırması raporunu kimler hazırlayabilir?
Transfer fiyatlandırması raporlamasında yeni dönem

Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın