medyauzmani.com
7326 Sayılı Kanun kapsamında hisse senedi affeden şirketler, ödemelerini zamanında yapmazsa haklarını kaybeder mi? – Özgün Fikirler

7326 Sayılı Kanun kapsamında hisse senedi affeden şirketler, ödemelerini zamanında yapmazsa haklarını kaybeder mi?

7326 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi kapsamında stok artırım ödeme süresi 31/8 olarak tahakkuk ettirilir. Kanunda bulamadım 31 Ağustos’tan sonra ödenirse 6183 gecikme faizi ile hak ihlali yapmadan kanundan faydalanabilir miyiz?

31.08.2021 tarihinden sonra ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanacağı kanaatindeyiz.

Sizin de belirttiğiniz gibi kanunun metninde ve beyannamesinde hak kaybı olup olmadığına dair bir açıklama yok.

Hak kaybı olmayacağını, gecikme bedeli ile ödenebileceğini gördük.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin

7326 Kamu Ortak Kanunu No.

(Seri No.: 1)

b-İşyerinde yer almayan ancak kayıtlarda yer alan mal, makine, teçhizat ve gereçler

Vergi borçları ve muhasebe kayıtları

Mal, makine, teçhizat ve malzemelere ilişkin olarak yukarıda belirtilen şekilde faturalanan ve kanuni defterlere kaydedilen işlemler, normal satış işlemlerinden farklı değildir.

Yıllık gelir veya kurumlar vergisi matrahının hesaplanmasında satış geliri dikkate alınacaktır.

Bu kapsamda ödenecek KDV, ilk taksit başvuru süresi içinde, takip eden taksitler ise başvuru tarihinden sonraki ikinci ve dördüncü aylarda olmak üzere üç eşit taksitte ödenebilir. İşletmede bulunmayan mal, makine, teçhizat ve malzeme üzerinden hesaplanan katma değer vergisi, kayıtlarda yer aldığı halde beyan edildiği takdirde, ödenecek katma değer vergisinin katma değer vergisini aştığı dönemde beyan edilir. bu Kapsamda belirtilen mal, makine ve teçhizat üzerinden mal, makine, teçhizat ve sarf malzemeleri üzerinden hesaplanarak, mal ve demirbaş üzerinden hesaplanan KDV’ye isabet eden kısım üç eşit taksitte ödenebilir ve KDV tutarı KDV’yi aşar. mal, makine, teçhizat ve demirbaş üzerinden hesaplanan ilgili döneme ait KDV beyannamesinin ödeme döneminde ödenecektir. KDV’nin mal, makine, teçhizat ve malzeme üzerinden hesaplanan KDV tutarından az ödenmesi halinde ödenecek KDV tutarı üç eşit taksitte ödenebilir. Ancak talep edilmesi durumunda taksitli olarak da ödeme yapılabilmektedir.

Buna göre, kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan mal, makine, teçhizat ve demirbaşlara ilişkin faturada ilgili varlığın tabi olduğu oran üzerinden KDV hesaplanacak ve faturada KDV hesaplanacaktır. Eklenen – a) KDV beyanname numarasının “Baz” sekmesi “Madde Kapsamında Bildirim” tablosuna işlenecek ve ilan edilecektir.

Söz konusu beyannamede KDV’nin ödenmesi durumunda, kayıtlarda yer alan ancak işletmede bulunmayan mal, makine, teçhizat ve demirbaşlar için hesaplanan KDV tutarı ‘Ödenecek KDV’den mahsup edilir. Bu hesaplama sonucunda “Bu dönemde ödenecek KDV” satırında yer alan tutar, 1 No’lu KDV beyannamesi ödeme döneminde ödenecektir.

Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede olmayan mal, makine, teçhizat ve malzeme için beyanname verenler için 1 No’lu KDV beyannamesinin “Ödenecek KDV” satırında tutar bulunması durumunda bu bildirimin ekinde eklenmiştir (21 yaşındayım) Reklam gereklidir. Taksit imkanlarından yararlanmak istemeyenlerin, ilgili dönem beyannamesinin ‘Ödenecek KDV’ satırındaki tutarın tamamını ödemiş olmaları halinde ek beyanname vermelerine gerek yoktur.

reklamcılık (21 yaşındayım) “Bu dönemde ödenecek KDV” satırındaki tutar, daha önce 1 No’lu KDV beyannamesinde yer alan “Ödenecek KDV” tutarından düşülecek ve kalan tutar taksitler halinde ödenecektir. “Bu dönemde ödenecek KDV” satırındaki tutarın “0” olması durumunda 1 No’lu KDV beyannamesindeki “ödenecek KDV” tutarı taksitler halinde ödenecektir.

Ödenecek tutarın ilk taksiti ek beyannamenin verildiği dönemde üç eşit taksitte, takip eden taksitler ise beyannamenin verilmesinden sonraki ikinci ve dördüncü aylarda ödenir.


Kaynak: ismmmo, GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın