medyauzmani.com
7252 Sayılı SGK teşviki uzatıldı mı? – Özgün Fikirler

7252 Sayılı SGK teşviki uzatıldı mı?

7252 sayılı teşvik başvurusunu ilk yaptığımızda sadece 2020-Ağustos ayı sistemden verilmişti.
12.12.2020 tarihinde bu tarihler 2020/08 – 2020/11 ay sonu itibari ile yenilenmiştir.
20.11.2020 tarihli KHK ile iş yeri kapatılmış olup 21.11.2020-31.12.2020 tarihleri ​​için KÇÖ’ye başvuru yapılmıştır.
Böylece ;
1- Dokuzuncu ve onuncu aylar için geriye dönük olarak MUHSGK beyannamesini düzelterek 7252 sayılı teşvikten faydalanabilir miyiz?
2- Kasım ayının ilk 20 günü 7252 kullanabilir miyiz?
  1. Geriye dönük teşvikleri organize etmek ve bunlardan yararlanmak mümkündür.
  2. Kullanılan 7252 ayda başka bir destek veya teşvik kullanılmaz ve kullanılmayan süre 01/2021 ile 04/2021 arasındaki süre olarak sistem tarafından yenilenir.

KÇÖ’ye başvuru için 31.12.2020 tarihine kadar süre verilmiştir.
1- 30.06.2020 tarihinden önce KÇÖ’ye tüm çalışanları için başvuru yapılmış olup, bir kısmı şartları taşımadığı için KÇÖ’den yararlanamamıştır, bu kişiler için tekrar başvuru yapılabilir mi?
2- CAO’ya 30.06.2020 tarihinden önce başvuran bir şirket, 17.04.2020 tarihinden sonra işe giren biri için CAO’ya başvurabilir mi?

Artık KÇÖ şartlarını sağladıklarında başvuru yapabilirler. Korona virüsü (COVID-19) nedeniyle zorlayıcı bir nedenle verilen kısa çalışma emirlerinde işçilerin ödenekten yararlanabilmesi için;

  • Kısa çalışma başvurusunun işveren tarafından uygun görülmesi halinde (İşverenlerin Covid-19 nedeniyle yaptıkları kısa çalışma başvurularında, tespitin tamamlanması beklenmeksizin işveren beyanı doğrultusunda kısa çalışma ödemesi yapılır. Fazla ödemeler ve haksız işveren bilgi ve belgeleri nedeniyle yapılan haksız ödemeler yasal faizi ile birlikte işverenden tahsil edilir.)
  • Kısa çalışmaya başladığı tarihten itibaren son 60 gün hizmet sözleşmesine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün taksit ödemesi yapması gerekmektedir.

Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın