medyauzmani.com
7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği sağlanacak! – Özgün Fikirler

7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği sağlanacak!

Bakan Selçuk: “Kısa çalışma koşullarını kolaylaştırdık”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun değişikliği ile “kısa çalışma ödeneği” şartlarının gevşetildiğini açıkladı.

Kısa süreli iş başvurusundan yararlanmak isteyen işverenler mevcut işine devam edecek

Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneği taleplerinin elektronik ortamda yapıldığını belirterek, “Kısa çalışma ödeneğinden; kısa çalışma başlangıç ​​tarihinden önceki son 120 gün içinde hizmet akdi yaptırıp ödemelerini son 3 yılda en az 600 gün taksit imkanından yararlanılabilir.Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yürürlüğe giren düzenleme ile başvuru koşullarını basitleştirdik.Bu kapsamda taksit yapmak isteyenler için Kısa çalışma uygulamamızın avantajı ile 600 gün olan şartı 450 güne, 120 gün olan şartı da 60 güne indirdik. İşverenlerimize de mevcut işlerini koruma şartı getirdik.” dedi.

Bakan Selçuk, “Yeni tip koronavirüsün ekonomimiz ve emeğimiz üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasında etkin bir şekilde kullanılacağına inandığımız bu fırsatı bir an önce hayata geçirerek şirketlerin ve çalışanların bu süreçte karşılaşabilecekleri belirsizlikleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Cümleler kullanın.

“Asgari ücreti desteklemek için yaklaşık 7 milyar lira sağlayacağız.”

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından asgari ücret desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen yönetmelikle 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği sağlayacağız. İşçimize, işverenimize ve işçimize hayırlı olmasını diliyorum. aileleri.” Onun sözlerini kullan.

Bakan Selçuk, “Asgari ücret görüşmelerinde 75 lira olan asgari ücretimize desteği açıkladık. Asgari ücrete destek hem işçimiz hem de işverenimiz için önemli bir destektir.” Puan verdi.

Tazminat süresinin iki aydan dört aya uzatılması

Telafi çalışma süresinin 2 aydan 4 aya çıkarılmasını değerlendiren Bakan Selçuk, “İşçimiz bu süre içinde dış etkenlerden dolayı çalışmaya devam edemezse önümüzdeki 4 ayı telafi edebilecek. ücretlerde ve iş gücünde kayıp olmayacak.” dedi. Ayrıca yeni düzenleme ile cumhurbaşkanı oluşum süresini ikiye katlayabilecek.

Asgari emekli maaşı 1500 liraya yükseltiliyor, emeklilere bayram ikramiyesi Nisan’da ödenecek

En düşük emeklilik maaşının bin 500 liraya yükseldiğini kaydeden Bakan Selçuk, bu yıl mayıs ayında Ramazan Bayramı öncesi emeklilere verilecek ikramiyenin nisan ayında ödeneceğini söyledi.

Bakan Selçuk, yeni düzenlemelerle ilgili şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik istikrar kalkanı kapsamında tedbirlerimizi kademeli olarak hayata geçiriyoruz. Kendilerine şükranlarımızı sunuyor, yeni düzenlemelerin çalışanlarımız, işverenlerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” ve emekliler.”


Kaynak: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurusu TR 25.03.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın