medyauzmani.com
5 yaşındaki çocukların eğitimi yüzde 100 olacak – Özgün Fikirler

5 yaşındaki çocukların eğitimi yüzde 100 olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim-öğretim yılının ilk dört haftasını ve yapılan çalışmaları gözden geçirmek için 81 ilde milli eğitim yetkilileriyle bir araya geldi.

Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda Bakan Özer, 81 ilçedeki eğitim başarılarını değerlendirdi, tüm ilçelere ayrılan ödeneğin payı ve ek eğitim konusu ele alındı.

“5 YILLIK EĞİTİM YÜZDE 100”

Özer, yıl sonu için neler belirlendiğini de tartıştıkları toplantıda, dedi. “2022’nin sonuna kadar 3.000 yeni anaokulu ve 40.000 yeni ana sınıfı kuracağız.” ayrıldık. 10 ayda 1.800 bağımsız okulu bitirdik, ayrıca 80 anaokuluna 14.000 sınıf yerleştirdik. Şu anda yüzde 94’e ulaşan 5 yıllık çalışmaların sayısı yüzde 100’e tamamlanacak. Bu gerçekten devrim niteliğinde. 2022 yılı sonuna kadar anaokulu sayısı 3.000’i geçmeyecek, 4.000’i aşacaktır. Türkiye’nin dört bir yanından gelen haberler bizi mutlu ediyor. Aile Okulu projemizde 1 milyon aileye ulaşma hedefimize ulaşmak için adımlar atıyoruz. Yıl sonuna kadar 1 milyon öğrenci ve gezgin hedefimize de çok yaklaştık. Sayı 857.000’e ulaştı. dedi.

Bakan Özer, Ağustos ayında tamamlanan Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi hakkında çok olumlu yorumlar olduğunu söyledi. “10 bin dezavantajlı okulu Temel Eğitim açısından çok güçlü hale getirdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz son derece güvenli ve huzurlu bir ortamdadır. 2023 yılında Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi üzerinde çalışacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle, tek bir okul etkilenmez. Her okul mümkün olduğunca aynı tesislere, aynı donanıma, aynı bilgi teknolojilerine, aynı laboratuvarlara, aynı kütüphanelere ve aynı kaynaklara sahip olacaktır. İstediğimiz, eğitimde fırsat eşitliğini teşvik etmektir. “ kelimeleri kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitime erişimi artırmak için birçok sosyal projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Bakan Özer, bunlardan birinin 140 milyon eğitim materyalinin öğrencilere ücretsiz dağıtılması olduğunu söyledi.

Özer, bakanlık olarak ilk kez okulun her yönüyle güçlendirilmesi için tüm okullara para gönderdiğini de hatırlattı. “Okulların temizlik, yazı, küçük onarımlar, laboratuvarlar ve donanımlarını tamir etmesi için gönderdiğimiz para 4,5 milyar. Şu ana kadar 3 milyar lira harcandı. 1.5 milyar meblağ okul yöneticilerinin kullanımına hazır.” değerlendirmesini yaptı.

Öğretmenlere ve kişisel gelişime verilen önemle ilgili olarak Bakan Özer, öğretmenlerin ihtiyaçları duyulduğunda eğitimden daha çok keyif aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“2020 yılında her öğretmen için eğitim süresi 44 saatti; 2021 yılını 92 saat ile kapattık. 2022 yılında hedefimiz her öğretmene 120 saat eğitim vermekti. Şu ana kadar 192 saate ulaştık.”

Özer, 81 ilçede tüm süreçleri başarıyla yöneten ilçe, ilçe ve okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın