medyauzmani.com
5 Önemli Beyin Sorusu – Fikirler – Özgün Fikirler

5 Önemli Beyin Sorusu – Fikirler

Beynin 5 önemli sorusu

1) Travmatik bir beyin hasarım olursa gelecekte olası komplikasyonlar nelerdir?

Beyin sarsıntıları hemen oluşmayan beyin hasarına ve gelecekte epilepsiye neden olabilir. Daha önce felç geçirmiş kişilerde başka bir felç geçirme riski daha yüksektir. Gömülü anevrizma tekrar yırtılabilir. Durumunuzun kötüye gittiğine dair belirtileriniz olup olmadığını doktorunuza sorun.

2) Yardımcı olabilecek bir ek var mı?

Bitkisel ve mineral takviyelerinin etkileri halen araştırılmaktadır. Araştırmanın nasıl yürütüldüğünü kendi durumunuza göre araştırabilirsiniz.

3) Sürmeye devam edebilir miyim?

Nöbet olasılığı nedeniyle epilepsili kişiler için araba kullanmak güvenli değildir. Bu durumu tam olarak anlamak için Motorlu Araçlar Dairesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Demans ve Alzheimer hastalığı olan kişiler, koordinasyon ve araç kullanma becerilerini kaybedebilir. Doktorunuz sürüş koşullarınızı değerlendirmek için özel testler yapabilir.

4) Gelecekteki bakımım için nasıl plan yapabilirim?

Alzheimer hastalığının tedavisi yoktur ve bazı demanslar ve bilişsel gerileme artacaktır. Alzheimer hastalığınız varsa, tedavi planlarınızı ve diğer dileklerinizi durumunuz kötüleşmeden planlamanız önemlidir.

5) Ek desteği nerede bulabilirim?

Hastalıkla yaşamak ve felç veya beyin sarsıntısından kurtulmak stresli ve stresli olabilir. Demans ve felçten sonra depresyon ve duygusal rahatsızlıklar sık ​​görülür. Akıl sağlığınız hakkında uzman tavsiyesi almalısınız.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın