medyauzmani.com
5.000 TL’yi aşan toplam kira ödemesi Bibliotheca Alexandrina formunda beyan edilecek mi? – Özgün Fikirler

5.000 TL’yi aşan toplam kira ödemesi Bibliotheca Alexandrina formunda beyan edilecek mi?

Vergi mükellefinden (son tüketici gibi) aylık 5.000 TL üzerindeki kira ödemeleri Form Ba’da bildirilecektir.

Vakfın malvarlığında (envanterinde) kayıtlı gayrimenkuller için elektronik ortamda düzenlenen faturalar, tutarı ne olursa olsun Form Ba-B’lerde raporlanmayacak.

Ba-B’ler Duyurusu’nda yapılan son değişikliklere ilişkin temel veriler ve açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

VUK’un 396 sayılı Kamu Tebliği’nin (1.2.1.) numaralı bölümü uyarınca işyeri kira bedelinin Ba bildiriminde yer alması gerekmektedir. Aynı ifadenin (1.2.2.) bölümünde “Belgelerde gelir vergisi stopajının da yer aldığı durumlarda stopaj öncesi toplam tutarlar dikkate alınacaktır.” Açıklama dahil. Buna göre, belge gelir vergisi stopajı içeriyorsa, stopajdan önce toplam tutarın bildirilmesi gerekir.

İçindekiler

..
“3.2.4. Bildirim yükümlülüğü bulunan ancak alım ve/veya satışları belirlenen limitin altında olan veya elektronik belge olarak düzenlenen belgelerden oluşan mükelleflerin ilgili dönem için Form Ba ve/veya Form B bildirimlerini ibraz etmesi zorunlu değildir. .

Yeni bir uygulama; Ocak/2023 dönemi için Şubat/2023 bildirimlerinden itibaren başlamıştır.

3 Aralık 2022 Cumartesi
Resmi gazete
Numara: 32032
fark etme
Hazine ve Maliye Bakanlığından (Gelir Dairesi):
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik (Ek No.:396)
İcra Beyanı (Sipariş No: 543)
Madde 1 4/2/2010 tarihli ve 27483 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu (Sıra No:396) genel tebliğindeki “149” ibaresinden sonra “170/a” ibaresi eklenmiştir.
Makale 2- Aynı ifadenin “1- KAPSAM” başlıklı bölümünün 1.2.7. 1.2.8. Numara eklendi.
“1.2.8. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Form Ba ve Form B tebligatlarında yer alacak mal ve/veya hizmet alım/satımlarına ilişkin bilgilerin ilgili kurumlardan elektronik ortamda temin edilmesi halinde, bu bilgiler tebligatlarda yer alır. resmi internet sitesinde (www.gib.gov.tr) yapılacak duyuruya yer verilmesi taahhüdünü kaldırmaya yetkilidir.”
Madde 3 – 3.2.4 aynı beyannamenin “3 – Tebligatların teslimi ve doldurulması” başlıklı bölümünden. Numaralandırılmış fıkra örneklerle aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“3.2.4. Bildirim yükümlülüğü bulunan ancak alım ve/veya satışları belirlenen limitin altında olan veya elektronik belge olarak düzenlenen belgelerden oluşan mükelleflerin ilgili dönem için Form Ba ve/veya Form B bildirimlerini ibraz etmesi zorunlu değildir. .
Örnek 2. B ve B formu bildirimlerini vermekle yükümlü olan C Şirketine 2023/Şubat döneminde D Şirketi tarafından elektronik ortamda düzenlenen 4 adet belgenin KDV hariç toplam tutarı 4.000 TL olup, kağıt üzerinde düzenlenen 3 adet belgenin toplamıdır. KDV hariç 2500 Türk Lirası. Ayrıca aynı dönemde C Şirketi tarafından E Şirketine elektronik ortamda düzenlenen iki belgenin tutarı KDV hariç 6.000 TL’dir. İlgili ay içerisinde C Şirketinin bildirime tabi başka bir alış veya satışı olmamıştır.
Bu durumda, D Şirketinin 2023/Şubat döneminde elektronik ve kağıt ortamında düzenlediği belgelerden KDV hariç toplam 6.500 TL (4.000 + 2.500) TL’nin C Şirketinin Form Ba bildirimini aştığı dikkate alındığında, Beyannamede belirtilen limit sadece kağıt olarak düzenlenen 3 adet kağıt belge dikkate alınır.Belgenin toplam tutarı olan KDV hariç 2.500 TL’nin bildirime dahil edilmesi, elektronik ortamda düzenlenen belgelerin bildirime dahil edilmemesi gerekir. .
Öte yandan, 2023/Şubat döneminde E Şirketine yapılan satışlara ilişkin düzenlenen tüm belgeler elektronik ortamda düzenlendiği için C Şirketinin Form B bildirimi yapmasına gerek yoktur.”
Madde 4- Bu beyan, yayımı tarihinden itibaren bildirim süresi boyunca sunulması gereken bildirim formları için geçerli olmak üzere yayımı tarihi itibariyle geçerlidir.
Madde 5- Bu tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Kaynak: GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın