medyauzmani.com
3 ay Ücret Garanti Fonu’ndan maaş alan kişi işsizlik maaşına başvurduğunda bu maaşı maaşından kesilir mi? – Özgün Fikirler

3 ay Ücret Garanti Fonu’ndan maaş alan kişi işsizlik maaşına başvurduğunda bu maaşı maaşından kesilir mi?

İşçi 3 aylık süre ile Ücret Garanti Fonundan ücret alıyorsa bu ücret ve süre işçinin işsizlik maaşı almasına engel midir? Değilse, bu 3 aylık süre, işçinin işsizlik maaşı aldığı tarihten mi düşülür? İşçi işsizlik maaşının tamamını alabilir mi?

Ücret Garanti Fonu, sigortalıyı çalıştıran işverenin hizmet sözleşmesine tabi olması, iflas etmesi, aciz belgesi alması hallerinde geçerli olan, işçilerin iş ilişkisinden doğan üç aylık ücretlerini karşılamak üzere kurulmuştur. işverenin iflası, erteleme iflası ve işveren geri ödeme güçlüğüne düşer.

Ücret garanti fonu, işverenlerin işsizlik sigortası primi olarak yaptıkları yıllık ödemelerin yüzde biri kadardır.

İşçilerin Ücret Garanti Fonu ödemelerinden yararlanabilmeleri için;

İddia süresi içinde hizmet sözleşmesine konu iş,

İşveren iflası (iflas, iflas belgesi, iflas, iflas erteleme nedeniyle),

Çalışanın, işverenin iflasından önceki son yıl içinde aynı işyerinde çalışmış olması,

5 yıldır vadesi gelmemiş maaş alacağının ödenmemiş olması,

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Geçici 24 üncü maddesi kapsamında yapılacak nakdi ücret desteğine ilişkin ödeme usul ve esaslarına ilişkin düzenleme.

Nakdi ücret desteğine ilişkin iş ve işlemler SGK ve İŞKUR arasındaki işbirliği ve koordinasyon ile yürütülmektedir.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın