medyauzmani.com
27256 Sayılı Kanun Kapsamında Tahakkuk Fişini İşveren Ödemeli mi? – Özgün Fikirler

27256 Sayılı Kanun Kapsamında Tahakkuk Fişini İşveren Ödemeli mi?

2020/12 dönemi için 27256 tür kanunun SGK duyurusunu yaptık. Tahakkuk fişinde 27256 Kesinti teminatta gösterilecek ibaresi var. Ödenecek toplam kupon tutarı 1.030.06 TL’dir. Bu tutarı ödememiz gerekiyor mu?

Bu, ödemeden önce veya ödeme sırasında düzeltilecektir.


Müvekkilim yıllar önce işten çıkarılan işçiyi SGK’sız çalıştırmaya devam etmiştir. Bu yıllarda SGK’ya giriş çıkışlar ayda 1-2 gün oluyordu. 2020 yılında arabulucu ve işçi kıdem, ihbar ve fazla mesai talebi için 150.000,00 TL tazminat ödemiştir. Bu ödemeyi kıdem tazminatı olarak beyan etmem gerekir mi?

Arabuluculuk sonucunda yapılan kayıp zaman, işe başlamama tazminatı, iş güvencesi tazminatı gibi ödemeler 4857 sayılı İş Kanunu kapsamına girer. 4857 sayılı Kanun’un 21. maddesine göre tarafların anlaşması halinde aracılık faaliyeti sonucunda işçinin işe başlamaması halinde, iş sözleşmesi feshedilen işçiye ödenen işe başlamama tazminatı ödenir. en fazla 8 aylık maaşı olanlar da muafiyet kapsamında olacaktır.

Öte yandan, boşta geçirilen süreler ücret olarak değerlendirileceği için gelir vergisine tabi tutulacak.

Aracılık yoluyla ödenen kıdem tazminatı, çalışanın kıdem süresi üzerinden kıdem tavanı dikkate alınarak hesaplanan tutar gelir vergisinden istisna edilecek. Ancak kıdem tazminatı olarak belirlenen tutar, çalışanın fiili kıdem tazminatını aşıyorsa, aşan kısım vergiye tabi tutulmalıdır.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın