medyauzmani.com
2021’in ilk dört ayında Trabzon’dan 52 ülkeye fındık ihracatı yapıldı. – Özgün Fikirler

2021’in ilk dört ayında Trabzon’dan 52 ülkeye fındık ihracatı yapıldı.

2021’in ilk dört ayında Trabzon fındık ihracatında liderliğini sürdürüyor

****

Trabzon ilk dört ayda 294,6 milyon dolarlık fındık ihracatı sağladı

2021 yılının Ocak-Nisan aylarını kapsayan dört aylık dönemde 294 milyon 658 bin 077 dolarlık fındık ihracatı 37 bin 998 ton Trabzon’dan yapıldı.Trabzon’dan yapılan fındık ihracatı, ülkemizin toplam fındık ihracatının yüzde 40’ını oluşturuyor. 2021 yılının ilk dört ayında ülkemizden toplam fındık ihracatımız 103.768 ton karşılığı 742 milyon 827 bin 033 dolar oldu.

2021 yılının ilk dört ayında Trabzon’dan 52 ülkeye fındık ihracatı yapıldı. Fındık ihracatında ilk üç ülke sırasıyla İtalya, Polonya ve Fransa oldu.

yılın ilk dört ayında gerçekleştirilen fındık ihracatında; Trabzon ili birinci sırada yer alırken, İstanbul ikinci ve Giresun üçüncü sırada yer almaktadır.

konu hakkında yorum yap Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri Fındık Sektör Komitesi ve Fındık Mamulleri Başkanı Mehmet Seraf;

Covid-19 pandemisinin uluslararası piyasalar ve ticaret üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen 2020/2021 fındık ihracat sezonunda fındık ihracatımızın bu durumdan olumsuz etkilenmediğini belirtti.

Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı DKİB CİRAV, önümüzdeki dönemde salgının kontrol altına alınmasıyla piyasaların normale dönmesini beklediklerini, talep artışıyla birlikte tüm sektörlerde toparlanmanın başlayacağını belirterek; Ortaya çıkacak sinerjiler ile üretim ve tüketim trendlerindeki artıştan sektör ihracatının olumlu etkileneceğine işaret ederek, 2020/2021 sezonunda fındık ihracatının bir önceki sezonun rakamlarını yakalamasını temenni etti. . 2020 yılının 1 Eylül’ünde başlayan sezonun ihracatı ise 8 ayda 209 bin ton olarak gerçekleşti.

DKİB Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Seraf Mevcut durumun kısıtlılığı ile 2021 yılında çok iyi bir fındık hasadı sezonu beklediklerini, bu durumun fındık bahçelerinde net bir şekilde görüldüğünü, hava şartlarının iyi olması halinde bu durumun ürün kalitesine ve ürün kalitesine yansıyacağını belirtiyorlar. Üreticinin bahçelerde bakım çalışmalarını ihmal etmemesi ve hasada kadar gerekli önlemleri alması, bakıma devam etmeleri halinde çok iyi verim alınacağını göstermektedir.


Kaynak: Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın