medyauzmani.com
2021 m2 için normal inşaat maliyetlerinin açıklanması – Özgün Fikirler

2021 m2 için normal inşaat maliyetlerinin açıklanması

mide bulantısı

Kanuni Genelge 01.09.2020 / 176

Özet: 2021 yılında binalar için emlak vergisi değerinin hesaplanmasında kullanılmak üzere bir bina için metrekare başına normal inşaat maliyet değerleri açıklandı.

2020 yılından itibaren emlak vergisi yükümlülüğü devam edenler için vergi matrahı, aksine bir düzenleme yapılmadığı takdirde, yeniden değerleme oranı 2021 yılındaki yeniden değerleme oranının yarısı kadar artırılarak hesaplanacaktır.

2020 yılında Yeni Bina Bildirimi yapanlar, 2021 vergi kurallarının hesaplanmasında o binanın beyan edilen metrekare cinsinden normal inşaat maliyeti artı arsa payını dikkate alacaktır.

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre bir inşaat vergisine tabidir ve inşaat vergisinin matrahı, 29 uncu maddeye göre hesaplanan vergi değeridir. Verginin değeri, dikkate alınarak hesaplanır. arazinin metrekare başına birim değerleri ve metrekare başına normal inşaat maliyetleri.

Arazinin metrekare birim değerleri Vergi Usul Kanununa göre dört yılda bir kurulan kurullarca belirlenirken, metrekare başına normal bina maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır.
fark etme
Emlak Vergisi Kanunu’nun 23. maddesine göre yeni yapılan binalar için; İnşaatın bitiminde veya inşaatın bitiminden önce kısmen kullanılması halinde, her bir bölümün kullanılmaya başlanması halinde, değişikliğin meydana gelmesi halinde verginin yazılı kıymetinin değişmesine yol açan sebepler Emlak Vergisi Kanunu’nun 33. maddesi (8. fıkra hariç) ilgili belediyeye “tebligat” gönderilir. Bu değişikliklerin bütçe yılının son üç ayında meydana gelmesi halinde, bildirimin olay tarihinden itibaren üç ay içinde ilgili belediyeye gönderilmesi gerekir.
Metrekare başına normal inşaat maliyet fiyatlarının ilanı
Emlak Vergisi Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan binaların vergi değeri Hazine, Maliye, Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ile müştereken tespit ve ilan edilecek olup, normal inşaat bedelleri ise bina meydanı. Sayaç, aynı maddenin (a) bendinde belirtilen esaslara göre belirlenir. 31 inci maddesine göre hazırlanan yönetmelik hükümlerine göre arsa veya arsa payı değeri esas alınarak hesaplanan bedel olmasına karar verilmiştir.
Bu nedenle, binalar için emlak vergisinin hesaplanmasına esas olan vergi değeri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı tarafından müştereken belirlenen ve ilan edilen binanın metrekare başına normal inşaat maliyetleri esas alınarak hazırlanmaktadır. ve Kentleşme, arsanın veya hisse senedinin tahmini değeri olan ve tüzük hükümlerinden yararlanılarak bulunan bedel üzerinden hesaplanır.

EVK Kanunu’nun 31. maddesinde “vergi bedellerinin değerlendirilmesinde il ve köylerin doğal, ekonomik ve bölgesel koşullarına göre piyasa fiyatı, maliyet fiyatı, kira veya yıllık üretim değeri gibi ölçütlerin dikkate alınması, usul ve esasların dikkate alınması gerekir. takip edilmesi, mükelleflerden ve üçüncü kişilerden istenecek bilgiler kanunda mevcuttur”. listesi belirlenecek. Bu maddeye istinaden hazırlanan 02/29/1972 tarih ve 7/3995 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki “Gayrimenkul Vergisine Tabi Vergi Değerlerinin Tahmini Sistemi” 3.15.1972 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. ve 14129 sayılı olup, 3.1.1972 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yukarıdaki yönetmeliğe göre, vergi değeri belirlenirken binalar “taşıyıcı sistemlerine” göre gruplara ve “yapısal özelliklerine” göre sınıflara ayrılmaktadır.
213 sayılı Vergi Usul Kanununun tekrarlanan 49 uncu maddesinin (a) bendinde yer alan “Hazine, Maliye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 29 uncu maddesi hükümleri ve hükümleri gereğince; Aynı Kanunun 31 inci maddesine göre hazırlanan Yönetmeliklerden, binanın metrekaresi adi bir bina ise, maliyet bedelini uygulanacağı yıldan dört ay önce müştereken tespit ederek Resmi Gazetede ilan eder. ” (d) bendinde, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, binaların metrekare başına normal inşaat maliyeti değerlerini ve (a) ve (b) bentlerindeki Arsa ve Arsa Asgari Birim Değerlemesini gerektiği şekilde kısaltmaya yetkilidir. ” hükmü yer almaktadır.
2021 için metrekare başına normal inşaat maliyetleri
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 01.09.2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 77 Sayılı Emlak Vergileri Genel Tablosu ile 2021 yılında uygulanacak metrekare başına normal inşaat maliyet değerlerini açıkladı. Bu genelgeye “2021 yılı bina metrekare başına normal inşaat maliyetleri tablosu” eklenmiştir.
Öte yandan 77 Sayılı Emlak Vergileri Genel Tablosunda belirtilen değerler, 2020 yılında edinilecek binalara ilişkin 2021 yılı hesaplamalarında kullanılacak değerlerdir. .

2020 yılında emlak vergisi yükümlülüğü devam edenlerin vergi matrahları, 2021 yılında aksine bir karar alınmadığı takdirde, bu yıl Kasım ayında ilan edilecek yeniden tarh oranı yarıya artırılarak hesaplanacak.
Öte yandan, mimarlık ücretlerinin hesaplanmasında kullanılacak 2020 yılı bina yaklaşık birim maliyetlerine ilişkin beyannamede belirtilen mimarlık ve mühendislik hizmetleri maliyetlerinin hesaplanmasında 2020 yılına ait yaklaşık bina birim maliyetleri kullanılacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 10 Mart 2020 tarihli ve 31064 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan mühendislik ve mühendislik hizmetleri ile ilgili genelgemizin teması “m2 başına normal bina maliyetleri”nden farklıdır.


Kaynak: TÜRMOB Yasama Bülteni
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın