medyauzmani.com
2019’da bir gelir vergisi mükellefi için örnek bir gelir vergisi hesaplaması – Özgün Fikirler

2019’da bir gelir vergisi mükellefi için örnek bir gelir vergisi hesaplaması

Gelir vergisine tabi ticari faaliyette bulunan mükellefler için gelir vergisi hesaplama formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde fotoğrafçılık faaliyetinde bulunan mükellef B, bu faaliyetinden dolayı 2019 takvim yılında 125.000 TL kar elde etmiştir. Mükellef, defterleri ticari hesap esasına göre tutar. Ayrıca mükellefin 2019 takvim yılında ödemesi gereken 18.500 TL geçici vergi tutarı bulunmaktadır.

Bu örnek, işletme hesabı bazında defter tutan bir vergi mükellefinin durumunu açıklamaktadır. Mükellef, ticari kazancı nedeniyle yıllık gelir vergisi beyannamesi vermelidir. Mükellef, 2019 takvim yılında 125.000 TL işletme geliri elde etti.

Vergi mükellefinin beyanı aşağıdaki şekilde olacaktır:

ticari gelir

125.000 Türk Lirası

net iş geliri

125.000 Türk Lirası

vergiye tabi gelir (temel)

125.000 Türk Lirası

Hesaplanan gelir vergisi

32.210 TL

İndirilecek geçici vergi

18.500 TL

Gelir vergisi borcu

13.710 TL


Kaynak: GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın