medyauzmani.com
2019 yılında kapatılan işletme defterine tabi gerçek kişi 2021 yılında basit işlem açabilir mi? – Özgün Fikirler

2019 yılında kapatılan işletme defterine tabi gerçek kişi 2021 yılında basit işlem açabilir mi?

Ekonomik bir kurum olmayan bir derneğim var. Günlüğü 2021 için doğrulayacağım çünkü işletim yönteminden bilanço yöntemine geçti. Defteri kebir ve demirbaş defterinin dernek tarafından tasdik ettirilmesine gerek olmadığı söylendi. Dergi kitabının onayı zorunlu mu?

Dernek ve kurumlar VUK hükümlerine tabi değildir. Dernekler Kanununa göre tutulan tüm defterler noter tasdiklidir. (defter stoğu dahil)


31.05.2019 tarihinde kapatılan işletme defteri basit bir prosedürle 2021 yılında yeniden açılabilir mi?

Aşağıdaki GVK MADDE 46’nın son fıkrası.

Gerçek usulde vergilendirilirken işten ayrılan mükellefler ile basit usulde vergilendirmeye başlamadan önce işten ayrılanlar, basit usule ancak iki yıl sonra dönebilirler. terk tarihini takip eden yılın başından itibaren geçmiştir.

Bu hüküm, işin eş veya çocuklara geçmesi halinde de geçerlidir.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın