medyauzmani.com
20 Ekim 2022 itibariyle önemli konular – Özgün Fikirler

20 Ekim 2022 itibariyle önemli konular

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zengilan Havalimanı’nın açılış töreni ile Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi Birinci Etabı ile Cebrayil kentindeki Kumlak Tren Garı ve Azerbaycan-Türkiye Enternasyonalinin ana kutlamalarına katılacak. Orman Eğitim Merkezi, Akıllı Fidan ve Dostluk Ormanı Kompleksi. Karşılama töreninin ardından Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek ve bir basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan ve Aliyev çalışma yemeğinde buluşacak.

(Zingilan/Cebrail)

2- Anadolu Ajansı Çevre Forumu, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluş temsilcileri, politikacılar, öğrenciler ve gazetecilerin katılımıyla Rönesans Polat İstanbul Otel’de gerçekleştirilecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntülü olarak katılacağı etkinliğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuşmacı olarak katılacak. Toplantının kapanış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yapacak.

(İstanbul/09.00-12.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş adamları ve kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile bir araya gelecek. Meydan Yeniyol’da esnafı ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, “Gençlik Buluşması”na katılacak.

(Salı/09.30-17.00)

HUKUKİ POLİTİKA

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Liberty Lykia Otel’de yapılacak “Emlak Teftiş Kurulu Başkanlığı 2022 Gözden Geçirme ve Değerlendirme Toplantısı”na katılacak.

(16.00 gibi)

2- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sponsorluğunda İSTAÇ AŞ’nin genel müdürü iken hayatını kaybeden Mustafa Kanal’ın yerine İBB’nin Gümüşhane’de yaptırdığı okulun açılış törenine katılacak.

(Pazar/12.30)

3- TBMM’den

  • Genel Kurul’da Sanayi Siteleri Kanunu Değişiklik Teklifi görüşmeleri devam edecek.
  • Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 6 Genel Kurul’a katılmaması veya yasa dışı katılımıyla ilgili Cumhurbaşkanı’nın kararı ve Cumhurbaşkanlığı Yasası’nı görüşecek.

(Yorumlar/14.00/11.00)

MALİ ÇİZELGE

1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenecek olan Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu’na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- TCMB faiz oranını Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacak.

  • TCMB, Eylül ayı için haftalık banka ve banka bakiyeleri ile küresel rezervleri ve döviz kurlarını açıklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

3- TÜİK, Eylül ayı dış fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

ULUSLARARASI DİPLOMA

1- AB Liderler Konferansı oturumları ilk gün yapılacaktır.

(Brüksel)

2- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO Karargahı’nda bir araya gelecek ve görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel)

ŞİMDİ

1- Bartın’ın Amasra ilçesinde mayın patlaması ile ilgili olaylar takip ediliyor.

SPOR DALLARI

1- Ziraat Türkiye Kupası’nda üçüncü tur Gençlerbirliği-Niğde Anadolu FK, Menemen FK-Bulvarspor, Tuzlaspor-Bursa Yıldırımspor, Yeni Malatyaspor-BC Grubu Ağrı 1970, BitepoxerıKısırık, BitepoxerıKım tarafından tamamlanacak.

(Ankara/13.00/İzmir/İstanbul/14.00/Malatya/15.00/Giresun/17.30/Gaziantep/20.30)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 4. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanyol ekibi Valencia Basket’i konuk edecek.

(İstanbul/20.45)

3- Hentbol Kadınlar Süper Ligi beşinci haftasında 2 maç oynanacak.

4- Video Yardımcı Hakem’in (VAR) futboldaki ilk karşılaşması Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kampı ve Antrenman Tesislerinde yapılacaktır. Görüşmenin ardından ekipman için VAR Merkezi ziyareti yapılacak.

(İstanbul/10.00)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın