medyauzmani.com
14 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan Fikri Mülkiyet Akademisi Tüzüğü – Özgün Fikirler

14 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan Fikri Mülkiyet Akademisi Tüzüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan:

Fikri Mülkiyet Akademisi Yönetmeliği

Amaç ve Kapsam

Madde 1 – (1) Bu Yönetmelik, Fikri Haklar Akademisi’nin çalışmalarına, Akademi bünyesinde fikri mülkiyet hakları alanında gerçekleştirilen eğitim, danışmanlık, araştırma ve koordinasyon faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları, faaliyetler karşılığında alınan ücretleri düzenler. ve verilen hizmetler ve sekreterlik hizmetleri. Ve diğer sorunlar.

kırmak

Makale 2 – (1) Bu sistem, 7/15/2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlıklar, İlgili Kurumlar, Kuruluşlar ve Diğer Organların Teşkilatına İlişkin 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 367 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

tanımlar

Madde 3 – (1) Bu sistemde;

a) Akademi: Fikri Mülkiyet Akademisini,

b) Bakanlık: Kültür ve Turizm Bakanlığını,

c) Eğitim Merkezleri: Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde kurulan Telif Hakkı Eğitim Merkezi ile Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesinde kurulan Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Merkezini,

ç) Eşbaşkan: Genel Müdürlük temsilcisini ve Kurumun yönetim kurulundaki temsilcisini,

d) Genel Müdürlük: Telif Hakları Genel Müdürlüğünü,

e) Kurul: Fikri Haklar Akademisi Yürütme Kurulunu,

f) Kuruluş: Türk Patent ve Marka Kurumu’nu,

g) Üye: Fikri Mülkiyet Akademisi Yönetim Kurulu Üyelerini,

araç.

Akademinin görev, yetki, yapı ve temsili

Madde 4 – (1) Akademi, fikri mülkiyet alanında örgün, uzaktan ve hibrit teorik ve uygulamalı eğitim, temel ve uzmanlık eğitim programları, staj programları, araştırma toplantıları, kurullar, konferanslar, seminerler, konferanslar ve benzeri faaliyetleri içerir, alan araştırması yapar, yerel koordinasyon ve işbirliği, istişareler yapmak, kamu ve özel sektör çalışanlarının fikri mülkiyet alanındaki mesleki bilgi ve becerilerinin uluslararası standartlar çerçevesinde tesis edilmesini sağlamak ve çalışanlara sertifika vermek suretiyle faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu ve yetkilidir. İlgili ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak.

(2) Akademi, Yürütme Kurulu ve eğitim merkezlerinden oluşur. Akademi, Yönetim Kurulu eşbaşkanları tarafından birlikte veya ayrı ayrı temsil edilir ve Akademi ile ilgili ulusal veya uluslararası işbirliği protokolleri birlikte imzalanır. Eğitim merkezlerinden sadece birine ilişkin protokoller ilgili eşbaşkan veya yetkilendireceği kişi tarafından imzalanır.

Kurul kompozisyonu

Madde 5 – (1) Konsey; Kurum temsilcisi, Genel Müdürlük temsilcisi, biri sınai mülkiyet hakları, diğeri telif hakları konusunda uzmanlaşmış iki üniversite öğretim üyesi, patent veya marka vekili, telif hakları alanında faaliyet gösteren bir sektör temsilcisi ve bir üye Yargıtay tarafından belirlenen ilgili daire üyeleri arasından onay alınması kaydıyla. Hâkimler ve Savcılar Kurulunda ilgili daire tarafından belirlenen fikri ve sınai haklar, hukuk veya ceza mahkemelerinde görev yapan hâkim dahil sekiz üyeden oluşur.

(2) Yargı mensubu olmayan yönetim kurulu üyeleri, duruma göre bakanlık veya kurum tarafından atanır.

(3) Yönetim Kurulu üyelerinin üyelik süresi üç yıldır. Üyelerin temsil ettikleri kurumdaki görevleri sona erdiği takdirde kurul üyelikleri de sona erer. Süresi dolmadan üyeliğin sona ermesi halinde, kalan süreyi tamamlamak üzere üç ay içinde aynı usulle yeni üye belirlenir. Hizmet süresi bitenler yeniden işe alınabilir.

Kurulun çalışma usul ve esasları

Madde 6 – (1) Konsey, Akademinin danışma organıdır. Kurulun tavsiyeleri, bakanlık ve kurumun onayından sonra eğitim merkezleri tarafından hayata geçirilir.

(2) Konsey;

a) Eğitim merkezleri tarafından sunulan yıllık çalışma planını inceleyerek onaylamak.

b) Eğitim merkezleri tarafından sunulan önceki döneme ait yıllık çalışma raporunun değerlendirilmesi.

c) Eğitim merkezlerinin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla yapacakları işbirliği protokollerini incelemek ve önerilerde bulunmak.

c) Yıllık çalışma planının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla gerekli gördüğü duyuru, toplantı, resmi yazışmalar ve diğer işlemlere ilişkin önerilerde bulunur.

d) Mevzuat değişiklikleri, kalkınma planları, eğitim ve öğretim müfredatları dahil olmak üzere fikri mülkiyet konularında araştırma yapmak üzere eğitim merkezlerine önerilerde bulunmak.

(3) Yönetim kurulu üyeleri, alınan kararların kendi kurum ve kuruluşlarında etkin olarak uygulanmasını izler ve sonuçlarını yönetim kuruluna bildirir.

(4) Yıllık çalışma planı veya Kurul kararları dışında eğitim merkezlerinin yürüttüğü faaliyetlere yıllık çalışma raporunda ayrıca yer verilir.

Kurul toplantıları ve kararları

Madde 7 – (1) Kurul, olağan olarak her yılın Şubat ayında toplanır. Ayrıca eşbaşkanlardan birinin daveti üzerine her zaman toplanabilir. Toplantı daveti, toplantı tarihinden en az bir hafta önce toplantı gündemi ile birlikte üyelere gönderilir.

(2) Yönetim Kurulu toplantı yeter sayısı salt çoğunluktur. Toplantılar, Kurum temsilcisi ile Genel Müdürlük temsilcisinin müşterek başkanlığında yapılır.

(3) Eğitim merkezlerinin koordinasyonundan sorumlu kişiler, Kurul toplantılarına gözlemci olarak katılırlar. Kurul, uygun gördüğü kurum ve kuruluşlardan temsilcileri istişare için toplantılarına davet edebilir.

(4) Kararlar, toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğu ile alınır. Oylanan gündem maddelerinden herhangi birinde eşitlik olması halinde bu gündem maddesine ilişkin karar alınmamış sayılır ve Kurul toplantı tarihinden itibaren en geç bir ay içinde bu konuyu karara bağlamak üzere yeniden toplanır. İkinci kez eşitlik halinde gündem maddesi reddedilmiş sayılır. Yönetim kurulu kararları ve varsa karşı oylar gerekçeli olarak yazılır ve üyeler tarafından imzalanır.

(5) Yıllık iş planında yer alan faaliyetler konularına göre ilgili eğitim merkezleri tarafından yürütülür. Yıllık çalışma planı dışında, Yönetim Kurulu’nun yıl içinde gerçekleştirmesini zorunlu kılacağı faaliyetlere ilişkin kararlarda, uygulamadan sorumlu olacak ilgili eğitim merkezi açıkça belirlenmiştir.

(6) Meclis toplantılarına görevleri dışında katılan üyelerin gündelikleri, 2/10 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ilgili toplantıların sekreteryasını yapan bakanlık veya kuruluş tarafından ödenir. /1954.

Sekreterlik servisleri

Madde 8 – (1) Kurul sekreterya hizmetleri, Genel Müdürlük ve Kurum tarafından birer yıllık dönemler halinde yürütülür.

Eğitim merkezleri

Madde 9- (1) Bakanlık ve Kurum bünyesinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde eğitim merkezleri kurulur. Eğitim merkezlerinin idare ve idaresinden sorumlu olmak üzere Bakanlık ve Kurum adına tam zamanlı bir kişi görevlendirilir. Eğitim merkezine iş yoğunluğu dikkate alınarak yeterli sayıda personel tahsis edilir.

(2) Eğitim merkezleri, Akademinin yürütme organlarıdır. eğitim merkezleri;

a) Eğitim, danışmanlık ve araştırma faaliyetlerini içeren yıllık çalışma planını hazırlar ve her yılın Ocak ayı sonunda Yönetim Kurulu’na sunar.

b) Yıllık çalışma planı kapsamında yürütülecek faaliyetler için tahmini bütçeyi belirlemek ve yıllık olarak Kurula sunmak.

c) Yıllık çalışma planında yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli eğitici atamaları, satın alma süreçleri, harcamalar ve diğer idari işlemler, kurumun bütçe imkanları ölçüsünde Bakanlık ve kurumun ilgili harcama birimi tarafından yürütülür. Bakanlık ve kurum, mevcut yasal yükümlülükler ve iç onay süreçleri.

ç) Eğitim merkezlerinin görev alanına giren konularda ulusal ve uluslararası kuruluşlarla yürütülecek işbirliği protokollerini müzakere etmek, protokol taslaklarını hazırlamak, kurum içi ve kurum dışı istişare ve onay süreçlerini takip etmek ve görüşe sunmak. Konseyin.

d) Yıllık çalışma planında yer alan konularda veya ihtiyaç duyulduğunda araştırma, test ve raporlama projelerinin yürütülmesi için gerekli görevleri yapar, gerektiğinde ilgili harcama birimi aracılığıyla etüt ve dış hizmet alımlarını koordine eder.

e) Önceki dönemde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri içeren yıllık çalışma raporunu hazırlamak ve her yılın Ocak ayı sonunda Yönetim Kurulu’na sunmak.

f) Eğitim içeriği ile gerçekleştirdiği faaliyetler sonucunda, eğitimin niteliğine ve önceden ilan edilen koşullara bağlı olarak, katılımcılara sınavlı veya sınavsız olarak sertifika veya katılım belgesi verir.

g) fikri haklar alanında eğitim materyalleri, araştırma raporları, uzmanlık tezleri ve bilimsel, hukuki veya teknik makaleleri elektronik ve/veya basılı ortamlarda yayınlamak; Bu amaçla tasarlanacak siteyi halkın hizmetine sunar.

ğ) Fikri haklar alanında uzmanlık, yüksek lisans, doktora ve benzeri çalışmalarda tez konusunun belirlenmesinde, kaynak araştırılmasında ve alanında çalışan akademisyenlerle iletişime geçilmesinde ilgililere danışmanlık hizmeti verir.

Eğitim merkezlerinin faaliyetlerine katılanlar

Madde 10- (1) Yargıtay üyeleri, hakimler, savcılar, öğretim üyeleri, avukatlar, kamuda, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında alanında uzman kişiler ve yabancı uzmanlar eğitici ve danışman olarak çalıştırılabilir. Veya eğitim merkezlerinin faaliyetlerinde benzer görevler.

bütçe

Madde 11 – (1) Eğitim merkezlerine ilişkin giderler bakanlık veya uygun görülen kurum tarafından karşılanır. Bakanlık bu amaçla 5/12/1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 44 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen Bakanlık özel hesabını, Vakıf ise yenilik ve tanıtım bütçesini kullanır. bölmek için

masraflar

Madde 12 – (1) Eğitim merkezleri, yaptıkları veya yapmakta oldukları eğitim, araştırma, danışmanlık ve benzeri faaliyetlerden yararlanacak kişilerden ücret alabilir. Bu amaçlarla gerçekleştirilen faaliyetler için eğitim yeri, teknik donanım ve diğer her türlü mal ve hizmetin temini için harcama yapabilir; Genel hükümler kapsamında eğitici, danışman ve benzeri faaliyetlerde görevlendirilenlerin ulaşım, barınma ve barınma giderlerini karşılayabilir.

(2) Telif Hakları Eğitim Merkezi ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Merkezi A.Ş. için Bakanlıkça belirlenen danışma, araştırma, eğitim faaliyetleri ve Akademi tarafından verilen diğer hizmetler karşılığında alınan ücretler.

(3) Telif Hakları Eğitim Merkezi tarafından verilecek danışma, araştırma, eğitim faaliyetleri ve diğer hizmetler karşılığında alınacak ücretler genel bütçeye gelir kaydedilir.

(4) Telif Hakkı Eğitim Merkezi tarafından yapılacak istişare, araştırma, eğitim faaliyetleri ve diğer hizmetler kapsamında yapılacak harcamalar, Bakanlık özel hesabından karşılanır.

(5) Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Merkezi tarafından verilecek istişare, araştırma, eğitim faaliyetleri ve diğer hizmetler karşılığında alınacak ücretler, kurum hesabına yatırılır ve gelirlere kaydedilir.

güç

Madde 13 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

yönetici

Madde 14 – (1) Bu sistem hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı yürütür.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan