medyauzmani.com
13 Yeşil Çay Faydaları – Fikirler – Özgün Fikirler

13 Yeşil Çay Faydaları – Fikirler

İşte yeşil çayın faydalarının bir listesi:

1) Kilo vermek

Yeşil çay metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çayda bulunan polifenoller, yağın yakılma ve kalorilerin gıdaya dönüştürülme hızını artırır. Böylece daha kolay kilo verirsiniz.

2) Diyabet

Yeşil çay kan şekerini (kan şekeri yemekten sonra yükselir) yavaşlatarak düzenler. Böylece insülindeki hızlı artış ve azalma görülmez ve vücutta yağ depolanması azalır.

3) kalp hastalıkları

Yeşil çay, kan damarlarının etrafındaki tabakayı güçlendirerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. İçeriğindeki flavonoidler sayesinde kan damarlarını gevşeterek kan akışını kolaylaştırır.

4) kanser

Yeşil çayda bulunan antioksidanlar birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Araştırmalar, yeşil çayın kanser hücrelerinin ölümünü artırdığını ve tümörleri besleyen kan damarlarının büyümesini engellediğini gösteriyor.

5) yaşlanma

Serbest radikallerle savaşan yeşil çay, içeriğindeki polifenol adı verilen antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı engeller.

6) deri

Yeşil çayda bulunan antioksidanlar, cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak kırışıklıkları önler. Yeşil çay cilt kanseriyle de savaşır.

7) kolesterol

Yeşil çay, kötü kolesterolü düşürür ve neden olduğu birçok hastalığı önler.

8) Alzheimer ve Parkinson hastalığı

Araştırmalar, yeşil çayın Alzheimer ve Parkinson hastalığının zararlı etkilerini geciktirdiğini gösteriyor. Fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre yeşil çay beyin hücresi ölümünü önler ve hasar görmüş beyin hücrelerini iyileştirir.

9) tansiyon

Yeşil çay yüksek tansiyonu önler. Kan basıncını yükselten ve kan basıncını normal seviyede tutan anjiyotensin adı verilen bir hormonun etkilerini engeller.

10) bağışıklık sistemi

Polifenoller ve flavonoidler adı verilen bileşenler sayesinde vücudun enfeksiyonlara karşı daha güçlü olmasını sağlar. Ayrıca yeşil çayda bulunan C vitamini soğuk algınlığı ve gribe karşı koruma sağlar.

11) astım

İçeriğindeki teofilin adı verilen bir madde sayesinde hava yollarını destekleyen kasları gevşeterek astımın şiddetini azaltır.

12) Stres

İçeriğindeki teanin adı verilen amino asit sayesinde stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.

13) diş çürüğü

Diş hastalıklarına neden olan bakteri ve virüsleri öldürür. Ayrıca ağız kokusuna neden olan bakterilerin büyümesini de yavaşlatır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın