medyauzmani.com
1003A beyannamesi ile birlikte daireyi SGK ihbarnamesi ile mi veriyoruz? – Özgün Fikirler

1003A beyannamesi ile birlikte daireyi SGK ihbarnamesi ile mi veriyoruz?

Apartman İlanları ve Site Yönetimi Muh-Sgk Göndermek için bir sözleşme yaptınız. Site yönetimi daha önce Muh-Sgk verilerini göndermek için vergi dairesinden bir şifre almıştı. Muh-Sgk’ler verirken keseceğimiz makbuz nedeniyle harç ödemelerine ilişkin vergi kesintisi olmadığı için 1003A ve 1003B olarak ayrı beyanname mi vereceğiz yoksa sadece 1003A üzerinden mi bildirimde bulunacağız?

Form 1003a kullanılır.

1003B Kullanılmıyor.

APT, serbest çalışma makbuzu vermek için. Yönetim tarafından alınan şifre kullanılmaz. Şifreniz kullanılıyor.

SM fişi ile ilgili indirimlerin duyurulması.

1003A ve 1003B nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 13.1.2020 tarih ve 122 sayılı VUK-122/2020-1 sayılı Vergi Usul Kanunu Genelgesi ile vergi kanunlarına göre stopaj yapmak zorunda olanlar ile bu kanuna göre sigortalı olanlar 5510 sayılı Kanunla sigorta primine tabi kazanç ve hizmetlerini bildirmekle yükümlüdürler. Sadece hizmet personeline ödenen ücretlerden yapılan vergi kesintileri ile sigortalıların matrahları ve toplam sigorta primleri ve kazançları, meslek adları ve kodları, ödeme gün sayısı kullanıcı kodu ve şifreden ayrıdır ve şifre alınarak elektronik ortamda gönderilebilir.

Bu imkandan yararlanmayı tercih eden mükellef/işverenler, sigortalıların ücret ödemeleri, toplam sigorta primleri ve kazançları, meslek ad ve kodları ile prim ödeme gün sayılarına ilişkin vergi kesintilerini kısalık ve prim hizmeti beyan kodu ile beyan edeceklerdir. 1003B bildirimi. 1003B formatı kurum adına şifre alan mükellefler tarafından kullanılmaktadır. Bu mükellefler sadece SGK beyannamesi harç ve bilgilerinden kesilen vergileri beyan ederler. Bordro vergisi kesintileri hariç, ilgili dönemde yaptıkları ödemelere ilişkin kesip biçtikleri vergileri 1003A Kodlu Özet ve Üstün Hizmet Duyurusu’na beyan etmeye devam edeceklerdir. Ofislerde çalışan profesyoneller, müşterilerinin vergi indirimleri ve SGK bildirimleri için Format 1003A’yı kullanıyor.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın